Retete

RETETA | Ouă umplute cu crab

Ingrediente:

  • 12 oua
  • 1/2 cana de maioneza
  • 100g carne de crab, fiarta
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 lingura de mustar
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • tarhon (optional)

Mod de preparare:
Fierbe ouale timp de 10-12 minute si toarna apa rece peste ele pana cand ajung la temperatura camerei. Decojeste-le cu grija si taie-le in jumatati, pe lungime.

Scoate cu grija galbenusurile, pentru a nu rupe albusul. Adauga-le in robotul de bucatarie impreuna mustarul si amesteca bine pana obtii o crema. Adauga crema intr-un castron incapator.

Toaca ceapa foarte marunt si pune-o deoparte. Toaca si carnea foarte marunt.

Adauga in compozitia de ou doua linguri de maioneza. Amesteca bine, apoi incorporeaza carnea si o parte din ceapa tocata. Asezoneaza totul dupa gust cu sare, piper si cateva picaturi de zeama de lamaie. Pentru a le da o aroma mai intensa si savuroasa, adauga o lingurita de tarhon tocat marunt.

Amesteca totul bine si daca simti nevoia, mai adauga ceapa si maioneza, dupa gust.

Umple jumatatile de oua cu acest amestec si raceste-le in frigider timp de cateva ore. Decoreaza apoi ouale cu maioneza dupa preferinte. Pentru un aspect placut poti adauga deasupra cateva firicele de carne de crab, putina boia si cateva frunzulite de ceapa

Serveste ouale umplute cu carne de crab alaturi de alte aperitive. Se servesc reci.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page