Retete
RETETA | Tort – ecler cu banane
![](https://i0.wp.com/www.gazetabt.ro/wp-content/uploads/2016/01/tort-ecler-cu-banane.jpg?resize=407%2C399&ssl=1)
Ingrediente:
Pentru tort
420 g biscuiți graham cu scorțișoară
110 g budincă de vanilie
590 ml lapte
340 ml frișcă lichidă bătută
6 banane proaspete tpiate în felii subțiri
Pentru glazură
220 g zahăr pudră
60 ml lapte
2 lingurițe scorțișoară
Mod de preparare:
Într-un bol mediu combină budinca instant cu laptele. Bate-le împreună până se îngroașă și omogenizează. Lasă compoziția să stea circa 5 minute. Adaugă și frișca, amestecă bine și dă deoparte.
Pe fundul unei tăvi pune un strat de biscuiți. Sigur va fi nevoie să rupi câțiva ca să încapă cum trebuie, nu-ți face griji dacă se suprapun.
Toarnă jumătate din crema de budincă peste biscuiți și pune și jumătate din cantitatea de banane feliate.