Sanatate

SANATATE | Ceaiuri care scad febra la copii și adulți

Febra este un semnal de alarmă, nu o boală gravă. Ea atenționează existența unei infecții în organism și în funcție de cât este de ridicată ne spune cât de mare este infecția. Deși cel mai simplu este să ne îndopăm cu medicamente, nu este util organismului. El trebuie să lupte cu infecția, pentru ca sistemul nostru imunitar să se dezvolte.

Ceaiuri care scad febra la adulți

Dintre ceaiurile cele mai utile adulților atunci când au febră sunt ceaiurile de urzică, de gălbenele, de păpădie sau de salcâm. Considerat aspirina naturală, ceaiul de scoarță de salcie este la fel de bun, dar nu se bea niciodată pe stomacul gol, deoarece poate crea probleme gastrice.

Atunci când febra se datorează unei gripe și tușim, e bine să punem într-unul din ceaiuri puțin cimbru sau frunze de nuc. De asemenea să nu uităm de frecția cu oțet de mere, spirt sau chiar palincă, pentru cine are în casă. Ceaiurile își fac efectul mult mai bine când ajutăm organismul să scoată răceala mai repede.

Ceaiuri care scad febra la copii

Copiii au stomacul un pic mai sensibil, de aceea ceaiul din fructe este mai potrivit. Măceșele și cătina sunt două dintre cele mai bogate în vitamine, iar ele nu trebuie să vă lipsească din casă. Gustul acrișor al acestora poate fi îndulcit cu miere. Puteți face un cocktail de măceșe și cătină, le fierbeți pentru 5 minute, lăsați să se răcească și abia apoi adăugați mierea (deoarece își pierde din proprietăți atunci când se amestecă în ceva mai cald de 40 g).

Ceaiurile preferate ale copiilor pot fi cele din fructe de pădure, și este foarte bine pentru că și acestea scad febra. Murele, zmeura, afinele sunt foarte bune la gust, dar sunt și bogate surse de vitamine. În ceai se poate adăuga o linguriță de nalbă pisată sau de salcâm, atunci când febra este însoțită de tuse.

Pe lângă ceaiurile care scad febra la copii, mai puteți să faceți un medicament cu cătină, pe care să-l aveți toată iarna în casă. Luați câtă cătină credeți că se consumă la dumneavoastră în casă, curățați-o bine în așa fel încât să fie doar boabele și puneți-le într-un borcan peste care adăugați miere. Lăsați la macerat în frigider și dați copiilor câte o linguriță pe zi. Iar atunci când au febră, pe lângă ceai, încercați să le dați mai des din acest amestec. Este la fel de bun și pentru adulți.

Chiar dacă febra vă ține într-o stare demoralizantă și de multe ori la pat, nu uitați că organismul luptă și are nevoie de odihnă. Mai mult de 3 zile nu trebuie să dureze o febră normală, după aceste zile veți fi ca noi. Fără medicamente, ceaiurile care scad febra sunt adevărate remedii, care vă pun pe picioare și vă ajută să vă fortificați sănătatea. Atunci când febra persistă mai mult de 3 zile este bine să vă vizitați medicul de familie.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page