Retete

RETETA | Merișor – prăjitura cu mere ideală la început de toamnă

Prajiturile cu mere, sunt unele dintre cele mai des preparate in sezonul toamna-iarna. Iti prezentam azi, o reteta savuroasa de prajitura cu mere, care poate fi preparata cu usurinta chiar si de amatori.

Ingrediente:

  • 2 oua;
  • 2 cani zahar;
  • 1 cana ulei;
  • 3 cani faina;
  • 3 cani mere rase;
  • 2 lingurite vanilie;
  • 2 lingurite scortisoara;
  • 1 plic praf de copt;
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Intr-un bol incapator, mixeaza ouale pana obtii o spuma. Adauga zaharul treptat, apoi uleiul si vanilia.

Intr-un bol separat, amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara, apoi incorporeaza treptat amestecul de faina in compozitia umeda amestecand bine, pana obtii o crema omogena. Adauga apoi merele rase in compozitie.

Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu hartie de copt. Toarna compozitia in tava si coace timp de 45-60 de minute.

Sfat: Daca merele sunt foarte zemoase, stoarce-le cu ajutorul mainii, inainte de a le adauga in prajitura. In caz contrar risti ca prajitura sa ramana cleioasa si sa para necoapta.

Serveste prajitura dupa ce s-a racit complet, alaturi de un pahar cu suc natural de mere verzi.

Sursa: http://retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page