Important

VIDEO | SCANDAL LA PRIMARIA ROMA! Buget blocat, profesori nemultumiti si neintelegeri intre primar si consilieri – GALERIE FOTO

Scandal în cursul dimineţii  la Primăria comunei Roma. Un grup de cadre didactice  încadrate la unităţile de învăţământ de pe raza localităţii s-au deplasat spre Primărie pentru a cere explicaţii în privinţa întârzierilor salariale.

Profesorii susţin că sunt deja trei zile de când nu şi-au primit drepturile salariale şi mai mult decât atât nu au nici o certitudine că banii le vor ajunge în buzunare în perioada imediat următoare.

Motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie îl reprezintă o serie de conflicte care au loc între unii consilieri locali şi primarul localităţii, pe marginea aprobării bugetului local. Practic scandalul a fost iscat după ce, preşedintele şedinţei de CL în care s-a dezbătut bugetul a refuzat să semneze hotărârea prin care s-a adoptat execuţia bugetară pe 2012 pe motiv că ar exista o serie de discrepanţe între ceea ce s-a votat şi conţinutul hotărârii care ar urma să obţină avizul de legalitate.

“Domnilor, am supus la vot amendamentele care sunt aici! Asta s-a votat, eu nu pot sa semnez niste ilegalitati facute de executiv si sa merg la puscarie. De asta nu am semnat”, a declarat Benone Ciobanu, presedintele sedintei de CL.

Un alt consilier local spune ca dumnealor au aprobat suma de 60 de mii lei pentru cheltuieli de capital, iar in hotararea care trebuia semnata de presedintele sedintei de CL se regaseste suma de 160 mii lei (vezi foto jos). In plus, acesta spune ca a marit bugetul pentru invatamant fata de proiectul initial. “La cheltuieli de capital s-au prins 250 mii lei, iar noi am pus 60 de mii. Domnul Stavarache (nr. contabil) a modificat si a mai pus un 1 in fata si a iesit 160 de mii lei. Nu se poate asa ceva. Noi am aprobat 60 de mii. La invatamant a fost pus 1151 mii lei, iar noi am pus 1270 mii lei. Noi am pus mai mult pentru invatamant”, a declarat Danut Timofte.

„Nu vrem decât să ştim când va fi rezolvată această problemă, avem întârzieri la salarii de trei zile şi nicio certitudine că le vom primi curând, vrem să ne daţi un termen până când se va rezolva problema”, i-au cerut profesoriiprimarului Constantin Humelnicu.

Pentru a se debloca situaţia, primarul va încerca să convoace o nouă şedinţă în care trei consilieri să semneze în locul preşedintelui de şedinţă, după cum prevede legea. În caz contrar, bugetul va fi în continuare blocat iar salariile nu vor putea fi distribuite la timp.

GALERIE FOTO:

[nggallery id=31]

VIDEO:

Related Articles

3 Comments

  1. wa da ce primarie are roma cu cerdac :))))) parca e piesa de muzeul satului iar ala din stanga primarului cu cojoc cu revere parca e mos ion roata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page