Important

LOCAL | Bugetul municipiului a fost adoptat. Consilierii locali ai PSD au votat impotriva!

Bugetul municipiului Botosani a fost adoptat, vineri, in sedinta extraordinara, cu 15 voturi pentru, 5 voturi impotriva si o abtinere. 

Cei care au votat impotriva proiectului de buget propus de primarul Catalin Flutur au fost consilierii locali ai PSD, respectiv Ovidiu Portariuc, Gheorghe Vazdoaga, Ana Barculet, Miluta Timofte si Simion Drelciuc

De asemenea, consilierul liberal Gabriel Carlan s-a abtinut.

“S-a lucrat foarte mult la acest buget. Este un buget mai bun decat bugetul de anul trecut. Din experienta stim cu totii ca acest buget va fi rectificat de cateva ori in cursul acestui an si mai mult ca sigur vor fi rectificari pozitiv. Este un buget realist, care va suferi o serie de transformari prin rectificari pozitive”, a declarat primarul Catalin Flutur.

Edilul sef al municipiului a mai precizat ca bugetul este unul perfectibil si ca anumite sumecare nu s-au putut prinde inca de la inceput, vor fi incluse in buget pe parcursul anului.

“Va fi o pozitie distincta in buget, dar nu acum, pentru zona metropolitana si cheltuielile legate de infiintarea zonei metropolitane. Dar nu putema deschide acum pozitia in buget, pana nu aveam actul constitutiv”, a adaugat Catalin Flutur.

Bugetul local al municipiului Botosani pentru anul 2012 este in suma de 149,1 milioane de lei.

Cele mai mari sume au fost alocate pentru invatamant cu 59,2 milioane de lei, pentru transporturi suma de 16,5 milioane de lei, 24,07 lei pentru combustibil si energie, 10,2 milioane de lei pentru locuinte, servicii si dezvoltare publica, iar alti 28 de milioane de lei pentru ordine publica.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page