Important

SPORT | Darabanenii aproape de o SUPER baza sportiva! CS Darabani vrea gazon ca la Roma!

Ceea ce părea a fi o himeră pentru oraşul Darabani, o bază sportivă în oraşul de pe malul Prutului, este din ce în ce mai aproape de realitate.

Impotenţa autorităţilor locale în acest domeniu este eclipsată de curajul unui om de afaceri dărăbănean care intenţionează să investească aproximativ 100.000 euro, prin atragerea şi a fondurilor europene, în construcţia a două terenuri sintetice de minifotbal şi tenis plus reabilitarea Stadionului Orăşenesc.

Mihai Plugaru, directorul tehnic al echipei CS Darabani şi angajatul Primăriei din localitate, a propus Consiliului Local în cadrul ultimei şedinţe ordinare un proiect foarte îndrăzneţ ce priveşte modernizarea Stadionului Orăşenesc. El a fost purtătorul de cuvânt al omului de afaceri local Dan Dumitru Dănilă (foto dreapta), care doreşte să renoveze stadionul oraşului şi să construiască două terenuri auxiliare sintetice de fotbal şi tenis. Foarte puţini dărăbăneni ştiu că Dan Dumitru Dănilă este preşedintele AS Caşuba & Găluşcă din Suceava, şcoala privată de fotbal a fostelor glorii sucevene Radu Caşuba şi Victor Găluşcă. Dănilă doreşte să construiască lângă actualul teren de fotbal un teren sintetic pentru minifotbal de aprox 30/60 m plus un teren standard de tenis de câmp. Terenurile de sport urmează să fie construite pe un suport de straturi moi de nisip, protejând astfel ligamentele şi articulaţiile sportivilor. Astfel de baze sportive mai există în Moldova la Complexul Zamca (foto jos) de la Suceava şi la Bacău. Suprafaţa de joc urmează să fie acoperită în faza a doua a construcţiei.

Investiţie de aproximativ 100.000 euro 

Dacă autorităţile locale vor fi de acord să-i concesioneze dărăbăneanului aprox. 1600 mp suprafaţă de teren în acest scop, Dănilă se angajează să refacă terenul Stadionului Orăşenesc, dorind să aducă suprafaţa de joc la acelaşi nivel cu cea existentă în comuna Roma de lângă Botoşani. De asemenea, omul de afaceri doreşte să monteze scaune în tribunele stadionului din localitate şi să renoveze vestiarele. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 100.000 euro, 50% dintre aceşti bani provenind din fonduri europene. „Copiii din Darabani vor avea şansa să facă 3 antrenamente pe săptămână cu tehnicienii de la şcoala de fotbal Caşuba & Găluşcă, fără ca Primăria oraşului să cheltuiască vreun ban în acest sens” le-a transmis Mihai Plugaru aleşilor locali.

Consilierii locali şi-au dat acordul de principiu 

„Vom fixa termene foarte precise de finalizare a construcţiilor. Am întocmit deja proiectele pentru cele două terenuri sintetice. Dacă edilii locali nu vor fi de acord să le construiesc în incinta Stadionului Orăşenesc, le voi face la fosta Cabană Prutul de la Teioasa” a declarat pentru Darabaneni.ro, Dan Dumitru Dănilă.

„Eu, personal, am vorbit cu acest domn. Este o iniţiativă mai mult decât lăudabilă. Parcă nu-mi vine a crede, este extraordinar” a spus consilierul Lucian Florea. „Noi suntem deschişi la asemenea iniţiative, dar Consiliul Local acordă concesiuni cu dedicaţie, sau va urma o licitaţie? Trebuie să respectăm legea” a afirmat Dinu Gîrbaci.

„Până acum doreaţi transparenţă, acum nu mai vreţi transparenţă?” a replicat Gheorghe Dragotă, arhitectul şef al oraşului.

Acest proiect de hotărâre urmează să fie analizat în următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local.

sursa: darabaneni.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page