Local

Transportul de persoane, verificat de polițiștii botoșăneni

La data de 12 iunie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au făcut verificări pentru a depista conducătorii auto care efectuează transport neautorizat de persoane. Peste 50 de autovehicule au fost verificate, iar două dintre acestea au fost imobilizate pentru următoarele 6 luni.

 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 6.000 de lei și au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

 

Exemple:

La data de 12 iunie 2023, polițitii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 59 de ani, din orașul Săveni.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta trei persoane,  în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens.

 

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.500 de lei, totodată fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

 

La data de 12 iunie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control,  pe drumul național, D.N. 29 D, din comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 60 de ani, din comuna Sulița.

 

Îm urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta transporta o persoană,  în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens.

 

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, totodată fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page