Important

SPORT | O adversara a lui FCM Dorohoi vrea 1 milion de euro de la Poli Timisoara!

Aerostar aşteaptă 30 la sută din transferul lui Pantilimon la Manchester City, în condiţiile în care Timişoara se laudă că a primit toţi banii încă din vară!

Iancu face abracadabra

Un nou scandal stă să izbucnească în fotbalul românesc. Un scandal de un milion de euro. Mai exact, 1.050.000 euro, suma pe care CS Aerostar Bacău ar trebui să o primească de la FC Timişoara, în contul transferului lui Costel Pantilimon la Manchester City. Englezii l-au achiziţionat pe Pantilimon pentru 3, 5 milioane de euro de la Timişoara, iar 30 la sută din aceşti bani ar urma să ajungă la Aerostar. Totul, conform clauzelor contractuale încheiate în momentul trecerii lui “Panti” de la clubul băcăuan la cel bănăţean. Până acum, însă, “aviatorii” nu au văzut niciun cent de la FC Timişoara din procentul de transfer la City! Şi asta în ciuda faptului că, recent, patronul bănăţenilor, Marian Iancu, s-a lăudat că Manchester City a plătit Timişoarei întreaga sumă de 3,5 milioane încă de vara trecută!

S-au adresat FRF

Aerostar nu a rămas cu mâinile încrucişate. În tentativa de a intra cât mai rapid în posesia banilor care i se cuvin de pe urma transferului lui Costel Pantilimon, gruparea băcăuană s-a adresat Ligii Profesioniste, Federaţiei Române de Fotbal şi clubului FC Timişoara. “Am făcut toate aceste demersuri după ce am luat act de declaraţia domnului Iancu conform căreia Manchester City l-a cumpărat pe Pantilimon încă din vara lui 2011. Nouă, cei de la Timişoara ne spuseseră iniţial altceva: că englezii l-au luat pe Costel sub formă de împrumut şi că până la sfârşitul lunii ianuarie 2012 urmau să se decidă dacă activează sau nu clauza de cumpărare. Acum, că transferul e realizat, aşteptăm banii ce ne revin conform clauzelor contractuale”, a precizat preşedintele CS Aerostar Bacău, Doru Damaschin.

În… compensaţie

“Aviatorii” şi-au manifestat speranţa că FC Timişoara îşi va onora obligaţiile într-un timp cât mai scurt.“În momentul în care Federaţia ne va pune la dispoziţie actele referitoare la acordul de transfer al lui Pantilimon, vom şti exact ce sumă ne revine. Vom face apoi o nouă întâmpinare către conducerea Timişoarei, în speranţa că această îşi va onora obligaţiile faţă de noi. În caz contrar, vom apela la comisiile abilitate”, a mai spus preşedintele Aerostarului, Doru Damaschin.

În paralel, Aerostar a trimis o adresă şi celor de la Manchester City, pentru a încasa compensaţia de formare, promovare şi solidaritate, în valoare de 5 la sută din indemnizaţia de transfer. Dacă suma transferului lui Pantilion de la Timişoara la City este, într-adevăr, de 3,5 milioane de euro, atunci englezii ar trebui să plătească băcăuanilor 175.000 euro. O sumă ceva mai mică, dar sigură. Din păcate, în acest moment e singura… sigură.

sursa: desteptarea.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page