SANATATE | Cele mai bune fructe pentru tratarea anemiei

Anemia afectează toate persoanele care nu se hrănesc corespunzător și este caracterizată de lipsa celulelor roșii din organism. În cazurile mai grave, organismul este împiedicat să producă celule roșii, apărând astfel defecte sau anemia poate apărea și în urma unei pierderi masive de sânge.

Oricare ar fi cauza, anemia poate fi corectată în primul rând prin nutriție. Natura oferă o gamă largă de alimente, precum fructele și legumele, prin care se pot trage substanțele nutritive pentru a repara boala.

Anemia este asociată cu lipsa acidului folic, lipsa vitamine B12 și lipsei de fier. Iată câteva dintre cele mai bune fructe indicate pentru tratarea anemiei, pe care să le consumi cât mai des!

Portocalele și lămâile

Citricele sunt bogate în vitamina C și vin în completarea nevoilor zilnice ale organismului, astfel că ele nu trebuie să lipsească din alimentația de zi cu zi. Consumă în fiecare dimineață un fresh de portocale alături de un bol de cereale care să conțină ovăz, căpșuni, nuci, migdale etc. De asemenea, condimentează salatele cu suc de lămâie.

Prunele

Prunele sunt cele mai bune fructe medicinale. Prunele sunt importante pentru cei care au anemie, datorită faptului că vitamina C în cantități foarte mari din prune ajută la absorbția mai ușoară a fierului. Pe lângă rolul benefic pe care îl au pentru prevenirea cancerului, constipației și diabetului, prunele se recomandă și pentru prevenirea și tratarea anemiei.

Mere și pere

Merele sunt sănătoase, gustoase şi au o mare putere de vindecare. Amintiţi-va de vechea zicala ,,un măr pe zi ţine doctorul departe”. În ceea ce priveşte perele, putem spune acelaşi lucru. Prin urmare, putem combina beneficiile acestor două fructe. Ele sunt ideale pentru micul dejun. Pur şi simplu înlăturaţi coajă unui măr şi a unei pere, puneţi-le într-un blender şi adăugaţi un pahar cu apă. Acest smoothie este delicios şi crește nivelul de hemoglobină.

Aceste fructe pot combate anemia dacă sunt combinate cu alimente care conțin fier, favorizând astfel absorbţia.

Cireșele

Bogate în fier, cireşele pot fi un remediu natural eficient al uneia dintre cele mai răspândite deficienţe nutriţionale: carenţa de fier. Fructele conţin o cantitate importantă de fier, care ajută ca procesele de oxigenare a creierului să se desfăşoare normal, îmbunătăţind activitatea cerebrală şi procesele de memorare, atenţie şi învăţare.

Sursa: clicksanatate.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close