SANATATE | Cât de sănătoși sunt covrigii

În ultimii ani, orașele au fost invadate de covrigării și patiserii, asta pentru că viteza cu care se desfășoară viețile oamenilor necesită și gustări rapide. Covrigul este una din gustarea preferat[ de români, dar câți se întreabă și cât de sănătoși sunt covrigii?

Când vine vorba de o gustare înainte de școală, de job sau de un examen, cei mai mulți români aleg covrigul ieftin și bun, care ține de foame și este perfect pentru momentele de grabă. În ultimii ani, orașele au fost invadate de covrigării și patiserii, asta pentru că viteza cu care se desfășoară viețile oamenilor necesită și gustări rapide.

Cât de sănătoși sunt covrigii – produsele pe bază de făină albă rafinată, inclusiv covrigii, îngrașă și nu au elemente nutritive

Însă, un lucru este sigur, aceste produse rapide au mai multe dezavantaje decât avantaje. La întrebarea cât de sănătoși sunt covrigii, răspunsul este că aceștia ne pot periclita sănătatea dacă sunt consumați în exces.

Cele mai multe simigerii fierb covrigii în exces de substanțe potențatoare de gust și zahăr, astfel că un covrig are până la 300 de calorii, dar nu conține nicio substanță nutritivă. Conținutul crescut de zahăr favorizează supraponderabilitatea și riscul dezvoltării diabetului. Mai mult, conținutul mare de carbohidrați din covrigi favorizează apariția bolilor de inimă.

Cât de sănătoși sunt covrigii – crește riscul de diabet și supraponderabilitate, datorită conținutului mare de zahăr și alte substanțe care îi dau gust

Chiar dacă țin de foame, covrigii nu au nicio valoare nutritivă, practic organismul nu extrage necesarul de vitamine și fibre de care are nevoie zilnic. În plus, ingredientele din care se fac covrigii nu sunt cele mai sănătoase, mai ales dacă ne gândim la potențatorii de gust.

Produsele din făină albă rafinată ne afectează intestinul gros, dar și pancreasul, iar covrigii au devenit masa preferată a multor români. Însă, medicii nutriționiști avertizează că o cantitate mare de covrigi consumați în mod regulat poate afecta sănătatea grav. Moderația în consumul alimentelor de patiserie este singura recomandată.

Cât de sănătoși sunt covrigii – covrigii calzi sunt un pericol pentru stomac

Deși toată lumea preferă covrigul cald, medicii atenționează că acesta este foarte periculos pentru stomac, deoarece îl irită. Așadar, e bine să se consume covrigii reci, sunt mai puțini dăunători decât cei calzi. Nutriționiștii au atenționat și în privința kilogramelor în plus la persoanele care consumă zi de zi covrigi. Se pare că acestea au o greutate de două ori mai mare decât cei care consumă foarte rar, o dată pe lună.

Sursa: clicksanatate.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close