Retete

RETETA | Turte cu brânză sărată și sos pesto

Ingrediente:

1 linguriță drojdie uscată

350 ml apă

2 linguri ulei

650 g făină

1 praf de sare

Pentru sos

2 căței de usturoi

1 praf de sare

400 g busuioc

50 g nuci

100 ml ulei de măsline

100 g parmezan

2 linguri unt

2 linguri apă fierbinte

100 g brânză sărată

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în puțină apă caldă, o freci cu 2-3 linguri de făină, până obții o pastă, pe care o lași la crescut, 10-15 minute. Cerni făina, o amesteci cu sarea, adaugi maiaua, uleiul și începi să frămânți, adăugând treptat apă caldă. Când obții un aluat elastic, dar nu foarte tare, îl acoperi și-l lași la crescut până când își dublează volumul.

Îl împarți în bucăți egale, pe care le întinzi în foi nu foarte subțiri. Lași turtele la crescut 20 de minute, apoi le coci, fie în tigaie, fără ulei, fie la cuptor.

Pentru sos, pui toate ingredientele în blender și le pasezi până obții o pastă.

Ungi turtele cu sos și presari brânză sărată.

Sursa http://www.savingdessert.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page