Retete

RETETA | Tort de lamaie

Ingrediente:

  • 100 g zahar Carrefour
  • 100 ml apa
  • 140 g faina Carrefour
  • 10 g praf de copt
  • 100 ml ulei Carrefour

Crema:

  • 250 g frisca vegetala
  • 100 g gelatina
  • 150 ml apa
  • 50 ml esenta lamaie
  • 125 g zahar

Mod de preparare:

Blat:
Se pune uleiul cu zaharul intr-un castron. Turnati incet apa peste ulei si zahar, apoi adaugati faina si praful de copt amestecand incet. Se coace la temperatura de 180°C, circa 30 de minute intr-un cerc tapetat cu faina.

Crema:
Se dizolva gelatina in apa. Intr-un vas se pune la bain-marie apa cu gelatina, coaja rasa de lamaie si zaharul pana se topeste zaharul amestecand tot timpul. Compozitia trebuie sa fie omogena. Cand s-a topit zaharul se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Separat se bate frisca inr-un castron. Cand s-a racit compozitia se incorporeaza incet in frisca. La sfarsit se adauga esenta de lamaie.

Blatul se taie in 2 bucati. Jumatate din blat se aseaza intr-un cerc de blat, se insiropeaza, dupa care se umple cu crema de frisca si lamaie. Se pune in frigider panase intareste gelatina.
Cand tortul este gata se scoate din cerc si se decoreaza pe lateral cu nuca de cocos, iar deasupra cu lamai si frisca vegetala.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page