RETETA | Tocăniță de cartofi cu ciuperci

Ingrediente:

1 kg cartofi,

400 gr ciuperci,

1 ardei gras,

150 ml bulion,

2 cepi mare, 1/2 telina mica,

1/2 pastarnac,

1 morcov,

5 linguri ulei,

sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

  1. Spalam legumele  , le curatim si le taiem astfel : cartofii cuburi, ciupercile si ceapa pe jumatate apoi felii, ardeiul, morcovul si telina – cubulete.
  2. Intr-o cratita se pune uleiul (3 linguri )  la incins, adaugam – ceapa, telina, morcovul si ardeiul.
  3. Se calesc 5 min apoi adaugam 250 ml apa fierbinte.
  4. Se pun la  fiert 15 min apoi adaugam cartofii ,  bulionul , sarea , piperul  si se continua fierberea inca 15  min.
  5. Intr-o tigaie adaugam restul de ulei si prajim ciupercile pana devin usor aurii.
  6. Intr-un vas termorezistent (eu am folosit vas de lut- 2.6 litri ) se adauga mancarea de cartofi, adaugam ciupercile si introducem la cuptor pentru 30 min.
  7. Se presara cu patrunjel taiat marunt si se serveste  cu muraturi.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close