Retete

RETETA | Tarta cu spanac si branza de capra

Tarta cu spanac si branza de capra reprezinta un aperitiv satios, cu care iti vei surprinde invitatii cat ai bate din palme!

Ingrediente:

  • aluat gata facut;
  • 240 g smantana;
  • 2 oua;
  • 1 galbenus;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 ceapa mica;
  • 180 g spanac tanar;
  • 1 1/2 cana de branza Gruyere, rasa;
  • 100 g branza de capra, sfaramata;
  • sare, piper, nucsoara;

Mod de preparare:
Dupa ce ai scos aluatul din frigider, da-l la cuptor timp de 20 de minute la 170 de grade, intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa. Adauga spanacul si continua sa amesteci. In alt vas, amesteca ouale, smantana, nucsoara, sarea si piperul.
Presara jumatate din branza Gruyere peste aluatul copt si apoi adauga mixtura de spanac si branza de capra. Deasupra toarna ouale si smantana, iar la sfarsit presara restul de branza Gruyere. Da la copt intr-o forma de placinta si lasa in cuptor 20-25 de minute.
Serveste tarta cu spanac si branza de capra calduta sau rece, alaturi de cateva rosii cherry.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page