Retete

RETETA | Tartă cu prune!

Ingrediente:

Pentru aluat:
230 gr faina de grau
125 gr unt
1 ou
1/2 lingurita praf de copt
3 linguri zahar

Pentru umplutura:
25 de prune
2 linguri zahar granulat
1 lingura unt
1/2 lingurita scortisoara
4 linguri de gris

Mod de preparare:

1. Spala prunele, scoate-le samburii si taie-le in fasii mai subtiri.
2. Pune la foc mediu, intr-o oala, impreuna cu zaharul si cu scortisoara. Amesteca din cand in cand. Lasa-le sa se rumeneasca usor.
3. Amesteca faina cu praful de copt si cu untul.
4. Dupa ce ai omogenizat, adauga oul si zaharul. Omogenizeaza.
5. Imparte aluatul in doua.
6. Trece cu sucitorul peste bucata mai mare, apoi pune-o intr-o tava unsa cu putin si tapetata cu hartie de copt.
7. Toarna peste ea prunele si zeama in care s-au rumenit. Presara grisul peste prune.
8. Trece cu sucitorul si peste bucatica mai mica de aluat, dupa care imparte-o in fasii lungi si subtiri.
9. Decoreaza prajitura cu ele.
10. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade C, pentru vreo 30 de minute.
Serveste cu zahar pudra.

Sursă: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page