Retete

RETETA | Supă-cremă de ciuperci cu iaurt

Ingrediente:

  • 800g ciuperci champignon albe
  • 300g iaurt alb
  • 2 cepe verzi mari
  • 1 mana de menta proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • ardei iute, rosu

Mod de preparare:

Spala bine ciupercile si taie-le felii subtiri. Spala si ceapa si toac-o marunt.

Intr-o tigaie pune ceapa la calit impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si putina apa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adauga ciupercile. Amesteca usor si adauga putina sare. Lasa totul sa fiarba in sucul natural (ciupercile isi vor lasa multa zeama). Amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde.

Cand s-au fiert stinge focul si lasa-le sa se raceasca putin.

Intre timp, taie ardeiul pe jumatate si indeparteaza semintele. Intr-o tigaie pune la incins uleiul si adauga ardeiul. Caleste ardeiul pana cand uleiul incepe sa prinda o culoare rosiatica. Stinge apoi focul si indeparteaza uleiul.

Adauga apoi ciupecile in blender si paseaza totul foarte bine. Completeaza totul cu iaurt si continua sa mixezi foarte bine. Adauga uleiul picant dupa gust si asezoneaza cu sare.

Toaca menta marunt si adaug-o peste supa, in momentul servirii.

Supa se serveste rece, alaturi de crutoane de paine.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page