Retete

RETETA | Supă-cremă de broccoli cu ciuperci

Ingrediente:

500 g broccoli

200 g iaurt grecesc

3 căței de usturoi

1 lămâie

1 linguriță fulgi de ardei iute

sare

piper

1 lingură ulei

200 g ciuperci

2 linguri parmezan ras

pătrunjel

Mod de preparare:

Rupi broccoli buchețele, pe care le speli sub un jet de apă rece. Le fierbi în apă cu sare 4-5 minute. Le scurgi, dar păstrezi aproximativ 300 ml din supa în care au fiert. Pui broccoli în blender, torni supa păstrată, iaurtul grecesc, 2 căței de usturoi tocat, 2 linguri zeamă de lămâie, ½ linguriță fulgi de ardei iute, sare și piper, după gust. Pasezi până când supa capătă o consistență cremoasă.

Încingi uleiul în tigaie și sotezi ciupercile feliate. Adaugi cățelul de usturoi rămas pisat, 2 linguri zeamă de lămâie și restul de fulgi de ardei iute. Lași până când scade zeama lăsată de ciuperci și asezonezi cu sare și piper, după gust.

Servești supa cu ciupercile sotate.

Sursa https://wearenotmartha.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page