Retete

RETETA | Sos de ciuperci cu vin de Porto

Sosul de ciuperci cu vin de Porto este un sos sofisticat, care se poate servi alaturi de o friptura de porc la cuptor.

Ingrediente:

  • 150 g ciuperci shiitake
  • 1 lingura faina
  • 50 ml vin rosu
  • 2 cepe mici
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingura sos de rosii
  • 1/4 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita sos dijon
  • 200 ml supa de pui
  • 50 ml vin de Porto
  • sare

Mod de preparare:

Amesteca ciupercile maruntite cu faina, apoi lasa-le deoparte.
Separat, caleste ceapa maruntita, apoi adauga amestecul de ciuperci si faina. Toarna supa de pui si lasa totul la foc mic, apoi pune restul ingredientelor.
Lasa sosul sa clocoteasca la foc mic, 5 minute, apoi da-l deoparte si acopera-l pana in momentul servirii.

Serveste sosul caldut, alaturi de file de porc.
Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page