Retete

RETETA | Saramură de crap

Ingrediente:

1,5 kg crap proaspăt

4 roşii potrivite

2 ardei graşi galbeni

2 ardei iuți roşii

1 ceapă

50 ml ulei

200 ml lapte

1 ou mic

5 picături de cerneală de sepie

4 linguri făină

4 căţei de usturoi

2 fire ceapă verde

1 ceapă albă

1 praf sare

1 praf piper

ulei, pentru prăjit

2-3 fire pătrunjel

Mod de preparare:

Speli peştele şi îl cureţi. Îi desprinzi pielea cu un cuţit de filetat. Crapul îl frigi în ulei nu foarte încins. Îl scoţi şi-l laşi deoparte. În uleiul rămas pui pielea peştelui, pe care o presezi cu o spatulă şi o laşi până devine crocantă.

Într-o tavă, pui la cuptor 2 roşii stropite cu ulei şi presărate cu sare şi piper, apoi le ţii la o temperatură potrivită, până devin foarte moi. Le pui în blender şi le pasezi până devin un sos gros.

Ardeii graşi tăiaţi jumătăţi, ceapa, roşiile rămase şi ardeiul iute le dai cu sare şi piper, după gust şi le coci pe grătar. Pentru decor, prepari o dantelă dintr-un aluat de clătite, astfel: amesteci câteva picături de cerneală de sepia cu 200 ml de lapte, cu un ou şi cu 4 linguri de făină. Vei obţine un aluat foarte lejer. Omogenizezi şi coci clătitele în tigaia încinsă.

Pui într-o farfurie sos de roşii, legume coapte, peşte, căţei de usturoi, câteva fire de ceapă verde şi pătrunjelul tocat. Decorezi cu dantelă din cerneală de sepie şi piele de peşte prăjită.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page