Retete

RETETA | Prăjitură cu mere, biscuiți și budincă

Ingrediente:

  • 1,8-2 kg mere
  • 350 g biscuiti populari (40 bucati)
  • 350 g zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 650 ml apa
  • 150 g stafide
  • 0 sticluta cu esenta de rom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Mai intai punem stafidele la inmuiat in rom.
Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara. Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular , apoi un strat din crema de mere fierbinte .Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere. Se lasa sa se raceasca apoi o vom pune la frigider  2-3 ore,timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page