Retete

RETETA | Plăcintă cu ciuperci

Ingrediente:

Pentru aluat

200 g făină

2 linguri ulei

75 ml apă

½ linguriță sare

1 lingură oțet

Pentru umplutură

1 ceapă mică

2 linguri ulei

500 g ciuperci

1 praf de sare

piper

3 ouă

250 g brânză rasă, ușor sărată

pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Combini apa cu sarea, cu uleiul și cu oțetul. Pui făina într- un castron, adaugi în mijloc restul ingredientelor și frămânți până când obții un aluat care nu se mai prinde de degete. Îl lași să se odihnească cât prepari umplutura.

Feliezi ciupercile bine spălate. Toci ceapa și o așezi în tigaia cu uleiul încins. Când devine sticloasă, adaugi ciupercile, condimentezi cu sare și piper, după gust și ții până scade apa lăsată, amestecând constant. Dai deoparte și lași la răcorit. Bați ouăle și le amesteci cu brânza rasă, cu pătrunjel tocat, după gust și omogenizezi.

Întinzi aluatul și-l așezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini. Răstorni ciupercile, apoi compoziția cu ouă, o nivelezi și îndoi aluatul pe marginea plăcintei. O dai la cuptor până când se rumenește frumos.

FOTO: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page