Retete

RETETA | Piept de pui marinat cu usturoi si busuioc

Pieptul de pui marinat cu usturoi si busuioc este un preparat ideal pentru mesele usoare, in familie. Este aromat si gustos, ideal alaturi de o portie de piure de cartofi cu patrunjel.

Ingrediente:

  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 catei de usturoi
  • 5 frunze busuioc proaspat
  • 4 piepti de pui
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu otetul balsamic, usturoiul, busuiocul tocat, sarea si piperul. Adauga pieptii de pui, acopera cu o folie si da la frigider pentru minim 2 ore. Ideal este sa lasi pieptul la marinat timp de 24 de ore.
Inainte cu 20 de minute de a gati, scoate pieptul de la frigider. Unge o tigaie – gratar cu putin ulei de masline si lasa la incins. Adauga apoi pieptii de pui si lasa pe foc pana cand sunt bine facuti.
Scoate pe o tava si lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Feliaza si serveste cu busuioc proaspat tocat.
Pieptul de pui marinat cu usturoi si busuioc se serveste ca atare. Il poti servi si cu diverse garnituri de legume.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page