Retete

RETETA | Pere cu prosciutto si garnitura de alune

Prepara o mancare delicioasa si inedita: pere cu prosciutto, presarate cu alune prajite savuroase. Se pregatesc in doar cateva minute, iar aroma lor este una deosebita si distincta.

Ingrediente:

  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 8 felii de prosciutto
  • 1 cesti de fenicul
  • 2 lingurite de salvie
  • 1 lingurite de cimbru
  • 1 lingurita de rozmarin
  • 200 g paine
  • 2 pere medii
  • 1/3 cana de patrunjel proaspat
  • 1/3 cana alune prajite
  • 300 ml supa de pui
  • 1/4 lingurita de sare
  • piper negru

Mod de preparare:
Incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare si prajeste prosciutto, aproximativ 5 minute.
Curata tigaia si incalzeste alte 2 lingurite de ulei si caleste ceapa si feniculul pana cand acestea se inmoaie putin, circa 8 minute.
Adauga peste ele salvie, cimbru si rozmarin, amesteca-la circa un minut, apoi transfera-le intr-un castron mare si amesteca-le cu painea, perele si prosciutto.
Adauga si supa de pui, asezoneaza compozitia cu sare si piper si presara deasupra alunele prajite.
Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptor pentru 40 de minute.
Perele cu prosciutto si alune se servesc calde, decorate cu cateva frunze de patrungel proaspat.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page