Retete

RETETA | Pateu de linte verde

Printre cele mai simple și practice mâncăruri pe care le putem pregăti în casă se numără fără îndoială pateurile vegetale.

Le putem prepara din diverse tipuri de leguminoase: năut, soia, linte, mazăre, fasole. Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, sunt și sănătoase și sățioase.

La rețeta de mai jos, prezentată de site-ul „Alimentația Optimă”, se folosește linte verde. Aceasta are un conținut remarcabil de proteine de calitate și fier. Este de asemenea bogată în fibre, 100 g de linte oferindu-ne 125% din doza zilnică recomandată.

Un alt aspect important al consumului de linte este că aceasta ne furnizează cantități bune de vitamine din grupul B (B1, B2, B6, B9).

Este totodată o sursă valoroasă de minerale: fier, magneziu, potasiu, zinc și cupru. 100 g de linte conțin 90% din doza zilnică recomandată de fier.

REȚETĂ

Ingrediente:

• 500 g de linte verde fiartă
• 1 morcov
• 1 cartof mic
• 2-3 felii de țelină
• 1 ardei kapia sau 1 ardei gras
• 1 ceapă mică
• 3-4 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei de măsline
• ½ linguriță de oregano
• ½ linguriță de cimbru
• sare, după gust

Mod de preparare:

Puneți boabele de linte la înmuiat în apă și lăsați-le câteva ore. Puneți apoi lintea într-o cratiță cu apa (raportul este 1 parte linte, 2 părți apă).

Adăugați morcovul, cartoful și țelina, curățate de coajă și tăiate cubulețe, la foc potrivit, timp de 30-40 de minute.

Peste lintea și legumele fierte din cratiță, se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tocat mărunt, usturoiul zdrobit fin, uleiul, sarea și mirodeniile și se mixează totul cu blenderul vertical.

Dacă nu aveți un blender de mână, puteți folosi robotul de bucătărie. Trebuie să obțineți o pastă fină, suficient de groasă pentru a putea fi întinsă pe pâine.

Sursa: probio.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page