Retete

RETETA | Paste cu ton la cuptor

Ingrediente:

300 g paste uscate în formă de spirală
250 g broccoli, tăiat bucheţele
2 linguri ulei
200 g ciuperci feliate
2 roşii potrivite, tocate
425 g ton la conservă în apă, scurs şi fărâmiţat cu furculiţa
3 căţei de usturoi zdrobiţi
3 bucăţi anşoa, tocate fin
180 g pesmet
80 g margarină vegetală
1/2 cană făină
4 căni lapte de soia, încălzit
frunze de salată, pentru servire

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi o tavă adâncă de copt de 6 cm, suficient de încăpătoare, cu puţin unt. Fierbi pastele într-o oală cu apă clocotită, cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet, până se înmoaie. Adaugi broccoli în oală în ultimele 2 minute de fierbere. Le scurgi de apă.

Între timp, încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi ciupercile feliate şi le ţii pe foc, amestecând, 5 minute sau până se înmoaie. Le scoţi într-un bol. Adaugi roşiile, tonuul, pastele şi broccoli scurse.

Încingi restul de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi usturoiul şi anşoa tocată. Lestezi, amestecând, 1 minut, apoi adaugi pesmetul şi amesteci ca să se combine aromele.

Topeşti margarina într-o cratiţă, la foc mediu spre mare, adaugi făina şi ţii pe foc, amestecând 1 minut. Treptat, torni în fir subţire laptele de soia. Laşi să dea în clocot, apoi reduci flacăra la foc mediu. Fierbi 5 minute sau până se îngroaşă sosul. Îl torni peste compoziţia de paste şi legume Torni totul în tava pregătită. Presari compoziţia de pesmet şi dai tava la cuptor 15-20 de minute, până se rumeneşte. Serveşti cu salată verde.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page