Retete

RETETA | Mazăre cu piept de pui

Ingrediente:

  • 400g mazare congelata
  • Un piept pui
  • O ceapa mica
  • 1 lingurita boia dulce/iute cum preferati
  • 2 linguri faina
  • 300ml lapte
  • 75ml suc de rosii
  • Sare
  • piper
  • Marar

Mod de preparare:

Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa. Adaugati faina cu lingurita de boia si amestecati bine pana acestea sunt incorporate. Puneti mazarea si bulionul, amestecati usor si lasati sa dea in clocot 5 minute. Daca nu aveti suc de rosii, puteti pune bulion indoit cu apa. Stingeti cu lapte, amestecati pana devine un sos grosut. Daca este prea gros, puneti supa de pui sau putin vin alb pana ajunge la consistenta care va place. Daca vreti sa fie mai dulce, puneti mai mult lapte, daca vreti mai acrisor, puneti mai mult suc de rosii. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Adaugati o legatura de marar tocata.

Intre timp, taiati carnea de pui cubulete, asezonati cu un mix de friptura de pui sau sare si piper daca nu aveti asa ceva, apoi prajiti-o la grill intr-o tigaie de teflon fara ulei. Cand acesta este gata, adaugati-l in mazare si mai lasati sa dea intr-un clocot. Puneti capacul dupa ce ati luat de pe foc pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page