Retete

RETETA | Involtino din piept de pui

Involtino din piept de pui este un rulou din piept de pui de pe meleagurile italiene.

Ingrediente:

  • Piept de pui – 200g sau jumatate din piept
  • Sunca presata -50 g
  • Mozzarella – 50 g
  • Dovlecel – 30 g
  • Morcov – 30 g
  • Busuioc – 2 crengute
  • Cimbru -2 crengute
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Scobitori

Mod de preparare:

Cu un cutit se taie pieptul de pui pe jumatate pe lungime(fara se se desprinda una de cealalta). Se bate pieptul de pui cu un ciocan de snitele pana devine o masa uniforma , dupa care se condimenteaza cu sare si piper .
Sunca presata si mozzarella (cascaval) se taie betisoare si se pun in centrul pieptului de pui
Dovlecelul se taie la randul lui betisoare si se aduga pe pieptul de pui. Morcovul se fierbe inainte de a fi adaugat avand un punct de coacere mai indelungat, dupa care se adauga la randul lui pentru culoare (cu cat mai multa culoare in mancare cu atat mai mult gust). Busuiocul se rupe si se pune si el la randul lui pentru gust. Puiul se strange, se face rulou cu mare grija si se prinde in scobitori. Se condimenteaza cu sare piper si cimbru.
Pe un gratar incins se aduga puiul si se da fata de gratar pe fiecare parte. Se introduce in cuptor la o temperatura de 200 de grade, 12 minute.
Involtino din piept de pui se serveste cald pe farfurie taiat rondele.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page