RETETA | Crap în sos picant de roşii şi ceapă
Ingrediente:
4 medalioane de crap
zeama de la o lămâie
½ linguriţă chimion măcinat
½ liguriţă chili
¼ linguriţă turmeric
½ linguriţă piper
1 ½ linguriţă sare
3 căţei usturoi, pisaţi
1 linguriţă ghimbir, dat pe răzătoarea mică
3 roşii, tocate
1 ceapă, tocată fin
1 lingură ulei
1 linguriţă bulion
1 cană apă
1 linguriţă oţet
1 linguriţă unt
7 crenguţe cimbru
1 ardei iute, fără seminţe
coriandru tocat şi lămâie
Mod de preparare:
Aşezi peştele într-un vas mare şi adaugi zeama de la o lămâie, apoi acoperi cu apă astfel încât să acoperi cu apă peştele. Laşi deoparte 10 minute. Scurgi şi apoi tamponezi peştele cu un şervet de hârtie. Amesteci chimionul, turmericul, chili, piperul şi jumătate din cantitatea de sare, apoi presari pe ambele părţi ale peştelui. Aşezi o oală mare la flacără iute. Adaugi ulei, iar când s-a încins pui peştele şi îl laşi să se rumenească pe ambele părţi. Cam 3 minute pe fiecare parte. Dai peştele deoparte, pe o farfurie.
Adaugi untul, ceapa, roşiile, bulionul, usturoiul şi ghimbirul şi laşi pe foc până se mai înmoaie, cam 5 minute. Apoi, pui apa, cimbrul, restul de sare şi oţetul apoi laşi să fiarbă, premiţând să dea în clocot de 2-3 ori. Reaşezi peştele cu grijă în oală şi acoperi cu capac. Dai focul mai mic şi laşi pe flacără 10-12 minute. Dai la o parte de pe foc şi stropeşti cu lămâie şi presari coriandru proaspă. Poţi servi cu orez.
sursa: www.jehancancook.com