Retete

RETETA | Cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate

O iesire la gratar in aceasta vara se poate transforma intr-o ocazie perfecta pentru a-ti desfata simturile! Incearca o reteta de cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate care iti va lasa gura apa.

Ingrediente:

  • 3 catei usturoi
  • 120 g coriandru
  • 1 lingura de sos de soia
  • 4 cotlete de porc fara os
  • 80 ml suc proaspat de lime
  • 15 g zahar brun
  • 1 g praf chili
  • 6 piersici
  • 4 cepe verzi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Adauga intr-un vas usturoiul bine maruntit, ca pentru mujdei, coriandru si 1 varf de cutit de piper negru. Amesteca-le bine, dupa care adauga sosul de soia. Unge cotletele cu sosul obtinut, pune-le intr-o punga resigilabila si da-le la frigider peste noapte.
Intr-un blender, adauga sucul de lime, zaharul, praful de chilli si 2 piersici taiate in bucati. Amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Taie pe jumatate piersicile ramase, pune-le pe gratarul incins timp 5-7 minute, intorcandu-le periodic.
Frige pe gratar cotletele de porc si, la final, si ceapa verde (timp de 3 minute).
Serveste cotletele de porc cu piersicile caramelizate si cu sosul pregatit in prealabil.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page