RETETA | Cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate
O iesire la gratar in aceasta vara se poate transforma intr-o ocazie perfecta pentru a-ti desfata simturile! Incearca o reteta de cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate care iti va lasa gura apa.
Ingrediente:
- 3 catei usturoi
- 120 g coriandru
- 1 lingura de sos de soia
- 4 cotlete de porc fara os
- 80 ml suc proaspat de lime
- 15 g zahar brun
- 1 g praf chili
- 6 piersici
- 4 cepe verzi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Adauga intr-un vas usturoiul bine maruntit, ca pentru mujdei, coriandru si 1 varf de cutit de piper negru. Amesteca-le bine, dupa care adauga sosul de soia. Unge cotletele cu sosul obtinut, pune-le intr-o punga resigilabila si da-le la frigider peste noapte.
Intr-un blender, adauga sucul de lime, zaharul, praful de chilli si 2 piersici taiate in bucati. Amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Taie pe jumatate piersicile ramase, pune-le pe gratarul incins timp 5-7 minute, intorcandu-le periodic.
Frige pe gratar cotletele de porc si, la final, si ceapa verde (timp de 3 minute).
Serveste cotletele de porc cu piersicile caramelizate si cu sosul pregatit in prealabil.
Sursa: www.retete.acasa.ro