Retete

RETETA | Cotlet de porc cu portocale

Ingrediente (6 porţii)

1 kg cotlet de porc
10 felii bacon
2 portocale
sare
piper
salvie
cimbru
1 căţel usturoi
sucul de la 1 portocală
1 pahar apă
100 ml vin alb
4 linguri ulei

Mod de preparare:

Speli carnea şi o fierbi în apă cu puţină sare şi un căţel de usturoi. O laşi cam 20 de minute, la foc mediu, şi când e aproape gata o scoţi şi o aşezi pe un fund de lemn. O înfăşori în felii de bacon şi o legi cu aţă alimentară. Presari sare şi piper şi o perpeleşti câteva minute în 2 linguri de ulei, pe toate părţile.

Pui carnea şi portocalele tăiate felii (cu tot cu coajă) în tavă, peste care torni apa, amestecată cu vinul, restul de ulei, sucul de portocală, cimbru şi piper. Pe deasupra pui câteva frunze de salvie şi câteva felii de portocală.

Dai la cuptor o oră, apoi o scoţi, o laşi să se odihnească 10-15 minute şi serveşti tăiată felii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page