Retete

RETETA | Cornulețe cu gem

Ingrediente:

Pentru aluat:

375 g făină

75 g îndulcitor

250 g unt moale

2 gălbenușuri

1 praf de sare

coajă de lămâie, după gust

1 praf de bicarbonat

Pentru umplutură:

gem de cireșe fără zahăr, după gust

100 g nucă măcinată

Mod de preparare:

Cerni făina pe o planșetă, faci o gropiţă în mijloc și pui îndulcitorul, untul, gălbenușurile, sarea, coajă de lămâie și bicarbonatul. Frămânţi bine aluatul, îl împarţi în trei bucăți și le întinzi în foi rotunde potrivite ca grosime, apoi le tai în 8 pătrate.

Amesteci gemul cu nuca și pui umplutura pe partea exterioară a fiecărei bucăţi de aluat și rulezi din afară spre interior. Așezi cornuleţele într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor până se rumenesc.

FOTO: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page