Retete

RETETA | Chec în trei culori

Ingrediente:

Pentru compoziția galbenă :

  • 12 gălbenușuri,
  • 10 linguri de zahăr,
  • 6 linguri de făină,
  • 10 linguri de ulei,
  • un plic praf de copt si esență de vanilie

Pentru compoziția albă:

  • 12 albușuri,
  • 10 linguri de zahăr pudră,
  • 8 linguri de ulei,
  • 6 linguri de făină,
  • un plic praf de copt și esență de vanilie

Pentru compoziția neagră:

  • 3-4 linguri de cacao.
Mod de preparare:

Separam gălbenușurile de albușuri.

Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt.

Mixam până devine o compoziție cremoasă dar un pic mai groasă ca smântâna.

Albușurile le bate cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția  devine ca o bezea.

Adaugăm  uleiul, esența  (tot un capacel), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn pentru o mai buna omogenizare si a  nu se lăsa compoziția.

ASAMBLARE:

Ungem două tăvi cu ulei, după care le  tapetam cu făină.

Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.

Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.

Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri,  impartind-o in mod egal in tăvi.

Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute.

Se vor tăia reci.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page