Retete

RETETA | Chec cu miez de nucă

Ingrediente:

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingutita rasa sare
  • sucul de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura esenta de rom
  • 3-4 lignuri cacao
  • 1 ceasca miez de nuca intreg
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Ouale se separa (albusuri si galbenusuri).

Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul.

Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se.

Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga si zaharul in ploaie, zaharul vanilinat si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare.

Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin, si se mixeaza bine.

Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus.

Trebuie sa iasa o compozitie potrivita. Nici prea moale nici prea tare.

Ungem doua tavi de chec cu ulei (sau hartie de copt) si turnam compozitie la fel in amandoua, lasand 3-4 linguri in castron.

Amestecam cele 3-4 linguri de compozitie ramase, cu cacao.

Turnam in fiecare tava, pe mijloc, compozitie cu cacao.

Pe deasupra punem miez de nuca.

Incingem cuptorul mai devreme. Cand bagam chec-urile dam focul la incet.

Se coc aprox. 45 min-1 h, iar spre final se da focul putin mai tare pentru a se rumeni. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt gata. Cand ii scoatem ii lasam sa se raceasca pe o parte.

Cand sunt raciti, se pudreaza cu zahar pudra.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page