Retete

RETETA | Bomboane racoritoare de inghetata

Daca vrei sa le pregatesti musafirilor tai un desert spectaculos si extrem de delicios, alege bomboanele racoritoare de inghetata, invaluite in ciocolata. Desi se pregatesc mai greu, rezultatul final este unul fabulos si savuros.

Ingrediente:

  • 1 cutie de inghetata, orice aroma
  • 1/4 ceasca de bombonele micute pentru decorat
  • 220 g ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 1 lingura de margarina vegetala

Mod de preparare:
Intinde doua hartii de copt din pergament pe blatul de lucru. Folosind o spatula pentru inghetata portioneaza 12 cupe de inghetata. Pune 6 pe hartia de pergament, apoi acopera-le cu folie din plastic si congeleaza-le timp de 6 ore sau peste noapte.
Amesteca ciocolata cu margarina, apoi pune-le intr-o cratita cu 1-2 lingurite de apa. Lasa-le sa fiarba la foc mic, aproximativ 5 minute. Lasa ciocolata sa se raceasca putin, apoi treci fiecare bila de inghetata prin ciocolata si lasa sa se scurga excesul. Presara apoi peste ele bombonele micute. Pune bomboanele de inghetata inapoi pe foile de copt si lasa-le la frigider inca 30 de minute.
Bomboanele de inghetata se servesc reci, simple sau cu frisca.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page