Local

Râul Prut a depășit cota de atenție la Oroftiana și Rădăuți Prut. Pompierii pregătiți pentru a interveni în sprijinul cetățenilor

Râul Prut a depășit cota de atenție la Oroftiana și Rădăuți Prut. Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, la ora 09.00 la intrarea în țară, Prutul masura 405 de centimetri, cu 35 de centimetri peste cota de atenție. Tendința este de scădere. La Rădăuți Prut, râul Prut măsura la aceeași oră 337 cm, cu 47 de centimetri peste cota de atenție. Tendința este de creștere. La acest nivel, gosposariile și casele din zonă nu sunt în pericol de a fi inundate. Apa a acoperit doar zonele joase din lunca Prutului.
Vă reamintim că, până astăzi, la ora 24.00, râul Prut se află sub incidența unui Cod Portocaliu de inundații.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page