InfractionalLocal

Percheziții la Botoșani într-un dosar de proxenetism. Două persoane reținute, șase femei duse la audieri

La data de 19 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică  au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a două persoane, un tânăr de 20 de ani, din județul Iași și o femeie de 54 de ani, din comuna Corni, bănuiți de comiterea infracțiunii de proxenetism.

În urma probatoriului adminstrat s-a stabilit faptul că aceștia ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe tinere, în diferite locații, pe care puneau la dispoziție,  în regim hotelier, atât în municipiul Botoșani cât și în alte localități din țară, obținând astfel foloase materiale.

Tânărul de 20 de ani, prin amenințări cu acte de violențe ar fi adeterminat persoana vătămată, o tânără de 20 de ani, să practice prostituția în spațiile puse la dispziție de către acesta.

În aceeași zi, polițiștii au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunilor, precum și imobile folosite de către aceștia pentru comiterea faptelor, din municipiul Botoșani, comuna Corni și județul Iași.

În urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate 6 persoane de sex feminin bănuite că practică prostituția, care au fost conduse la sediul poliției și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace de probă.

Cele două persoane bănuite de comiterea infracțiunii au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt.

 

La activități s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, Serviciului  pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button