LOCAL | “Femeia la început de drum. Carieră vs. Familie!”.

Marți, 16 februarie a,c,, TSD Botoșani prin LTSD (Liga Tinerelor Social Democrate) a organizat o dezbatere publica cu tema, “Femeia la început de drum. Carieră vs. Familie!” La întâlnire au participat 45 de femei atât din cadrul PSD, cât şi reprezentante ale societății civile. Întâlnirea a fost coordonată de Andreea Buiuc, președinte TSD municipiul Botoșani, În cadrul dezbaterii s-a pus accentul pe discuții libere, interactive privind realizarea unui echilibru între carieră si familie atât pentru femei cât si pentru bărbati. S-a dezbătut ideea că atât responsabilitățile din familie, cât și cele profesionale depind de o bună organizare a muncii, precum și de împărțirea egală a sarcinelor familiale.

Principalele întrebări la care s-a încercat să se găsească răspuns au fost: Are nevoie femeia anului 2016 să aleagă între cele două aspecte? Nu pot ele coexista? Care este “cheia succesului” pentru a putea îmbina familia și cariera? Care sunt soluţiile pentru susţinerea femeii care doreşte să le îmbine pe cele două?  În ce măsură este aplicată legislaţia românească privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pe piaţa muncii?  Care este percepţia societăţii româneşti în ceea ce priveşte femeia de carieră? Printre invitații care au încercat să găsească răspunsuri și să  identifice soluții au fost:d-na dr. psiholog Hodan Catalina,d-na doctor Andrioaie Mariana, d-na profesor, Damian Iuliana, d-na presedinte executiv TSD Botosani Cristina Anton, d-na presedinte OFSD Diaconu Silvia, d-na presedinte OFSD judet Jurgiu Mioara, dl. vicepresedinte PSD- Vîzdoagă Gheorghe, dl. presedinte TSD judet , Buhăianu Bogdan.

Dezbaterea a reliefat rolul femeii în societatea de astăzi. A fost o întîlnire productivă, deschisă, în care participanții și-au exprimat opiniile reieșite din experiențele lor de viață. Părerea mea este că în societatea modernă de astăzi, o femeie modernă trebuie să fie capabilă să îmbine atît familia cât și cariera, să găsească un echilibru între cele două aspecte pentru a face fată cu succes unui mediu concurențial accentuat.”  a declarat  Andreea Buiuc, presedinte TSD municipiu Botosani.               

Această dezbatere organizată sub egida TSD s-a desfășurat în același timp în toata țara, în toate organizațiile județene, o reuniune fiind organizată și la București la Palatul Parlamentului.

TSD continuă acțiunile prin care încearcă să găsească soluții la temele care apar zi de zi în societatea civilă. Prin următoarele teme propuse, împreună cu LTSD, intenționăm să aducem în atenția publică aspecte care țin de viaţa de familie, educaţia sexuală, violenţa împotriva femeilor şi hărţuirea sexuală. Doar discutând si analizând putem găsi soluții.” a declarat Bogdan Buhăianu, presedinte TSD județ.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close