LOCAL | Eurodesk – oportunități pentru tineri

Eurodesk este una dintre cele mai cuprinzătoare şi mai accesibile surse de informaţii gratuite pentru tineri cu privire la oportunităţile internaţionale de mobilitate.

Eurodesk România este membru al reţelei europene Eurodesk din 1999. Reţeaua europeană este formată în prezent din 35 de centre naţionale Eurodesk care sprijină multiplicatorii în activitatea lor pentru a duce mai departe misiunea Eurodesk, şi anume aceea de a “sensibiliza şi a creşte gradul de conştientizare a tinerilor cu privire la oportunităţile de mobilitate şi de a-i încuraja să devină cetăţeni activi”.

Reţeaua Eurodesk este recunoscută ca structură-suport pentru programul Erasmus+ (2014-2020), programul european pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi are o strânsă colaborare cu Agenţiile Naţionale Erasmus+ din toată Europa. În România, Eurodesk funcţionează în cadrul ANPCDEFP (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi formării Profesionale) – Agenţia Naţională Erasmus+ din România.

Începând din 2016, Eurodesk România a lansat proiectul de constituire a rețelei naționale de multiplicatori Eurodesk, care să promoveze la nivel local/județean serviciile oferite de Eurodesk, iar in acest moment Respectarea Principiilor Eurodesk.

În perioada 21-23 aprilie 2019, ANPCDEFP-Eurodesk România a organizat, la Predeal, Întâlnirea rețelei naționale a multiplicatorilor Eurodesk România 2019. S-au discutat ultimele abordări şi noutăți Eurodesk, Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate şi a fost prezentată activitatea Eurodesk la nivel national şi european din anul 2018, precum şi planificarea activităților şi perspectivele pentru 2019. În cadrul Modulului 2 al Euroclasses, s-au abordat tematici precum: viziunea europeană a U.E. şi viața tinerilor, valorile europene, procesul de luare a deciziilor – definire de competențe, instituții europene şi proces electoral, U.E. ascultă – tinerii ce spun. A fost prezentat un plan de lecție privind participarea tinerilor pentru ca aceştia să se familiarizeze cu modalitățile de a-şi exprima opiniile, astfel încât să fie auziți de factorii de decizie, totul în contextul alegerilor europene din mai 2019.

Eurodesk oferă informații cu privire la oportunități de mobilitate pentru tineri şi lucrători de tineret, oportunități de participare la evenimente naționale şi internaționale, materiale promoționale.

Mai multe informații despre Eurodesk: https://www.eurodesk.ro/

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close