Educatie

Astăzi începe înscrierea în învățământul primar

Ordinul Ministrului Educației nr. 4019 din 15.03.2024 privind aprobarea Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar și a Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2024-2025 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 247/ 22.03.2024.

Conform calendarului, în data de 25 martie 2024 vor fi afișate circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

În perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde, data de la care acesta este funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util.

„Procesul de înscriere pentru clasa pregătitoare este un moment important pentru părinți și copii deopotrivă, marcând începutul unei noi etape în educație. Înscrierile încep pe 11 aprilie, iar cererile pot fi depuse până pe 14 mai 2024. După această dată, vor fi afișate listele cu elevii înmatriculați și locurile rămase libere. O a doua etapă de înscriere este prevăzută pentru părinții care nu au reușit să înscrie copiii în prima etapă sau care nu au participat la aceasta, între 31 mai și 21 iunie 2024. Informațiile detaliate despre procesul de înscriere, inclusiv documentele necesare și calendarul complet, vor fi disponibile pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.” a declarat Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

  

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page