LOCAL | Premii la etapa națională a Concursului „Made for Europe”, 2019

Elevii unităților de învățământ din județul Botoşani au reușit să se impună la etapa națională a Concursului „Made for Europe“, o competiție a proiectelor și programelor europene. Toți cei cinci participanți din județul Botoşani s-au întors cu premii, dintre care trei au obținut premiul I:
– elevul Gheorghiță Sebastian, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Vlădeni, care a obținut cel mai mare punctaj din concurs, a prezentat Jocul-concurs Christmas in Europe, realizat în cadrul proiectului European Christmas – cards and traditions exchange, programul eTwinning;
– elevul Politic Răzvan, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga“ Botoşani, a prezentat Site-ul RAINBOW http://rainbow.pedabt.ro/, din cadrul proiectului RAINBOW – Right Attitude IN Building Our World, programul Erasmus+, acțiunea cheie 2, Educație şcolară.
– eleva Arcălianu Ana-Lhea, de la Şcoala Gimnazială nr. 7 Botoşani, a prezentat Videoclip-ul La Seine, realizat în cadrul proiectului La force de la musique francophone, programul eTwinning.
Premiul al II-lea a fost obținut de eleva Biliuță Elena-Ramona, de la Liceul Tehnologic Bucecea, care a prezentat Site-ul proiectului www.erasmus-plus-bucecea.ro, realizat în cadrul proiectului Cultural Heritage – European Unity and Individuality, programul Erasmus+, acțiunea cheie 2, Educație şcolară.
Premiul al III-lea a fost obținut de elevul Ţifrea Luca-Stelian, de la Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani, care a prezentat produsul Twinspace Learning Differently, realizat în cadrul proiectului Learning Differently, programul eTwinning;
Elevii au fost însoțiți la etapa națională de Prof. Podariu Onica Daniela, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Vlădeni.
Concursul Național „Made for Europe” este competiția produselor finale ale proiectelor finanțate prin programe europene. Scopul acestui concurs constă în valorizarea și promovarea experiențelor pozitive acumulate de unitățile didactice în derularea proiectelor finanțate prin programele europene din domeniul Educației și formării profesionale.
Etapa naţională s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, în perioada 18 – 21 aprilie 2019, fiind înscrişi 129 de concurenți din toată țara.
Produsele finale au fost evaluate avându-se în vedere: relevanţa educaţională a produsului proiectului pentru unitatea de învăţământ, transferabilitatea produsului, caracterul practic (utilitatea produsului educaţional), caracterul valorizator al produsului final și calitatea prezentării produsului educațional.
Competiţia este cuprinsă în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N. în anul școlar 2018-2019, Anexa 4 la OMEN nr. 3016/09.01.2019, la poziţia 59.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close