Important

LOCAL | Cum putem primi 1.000 euro pe hectarul cultivat cu usturoi

In Sedinta de Guvern din data de 27 februarie 2019 a fost adoptata Hotararea pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi”. Se stabilesc astfel potentialii beneficiari, conditiile de eligibilitate, modul de acordare a ajutorului de minimis, valoarea anuala totala a acestuia, precum si modalitatile de verificare si control.

Schema de ajutor de minimis se desfasora pe o perioada de 3 ani, respectiv 2019-2021, iar sprijinul financiar este de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi si se calculeaza proportional cu suprafata de pe care s-a obtinut o cantitate minima de 3000 kg/ha. Bugetul pentru anul 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) si se aproba anual.

Cererile se depun la Directiile pentru Agricultura Judetene, pana la  data de 15 mai, inclusiv, de catre urmatorii beneficiari:

  • producatori agricoli persoane fizice care detin atestat de producator;
  • producatori agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
  • producatori agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii cumulativ:

a) sa detina o suprafata cultivata cu usturoi de minim 3.000 mp;

b) sa obtina o productie de minim 3 kg usturoi/10 mp;

c) sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu usturoi in anul de cerere.

d) sa faca dovada productiei realizate potrivit prevederilor lit. a) si b) prin documente justificative.

Valorificarea productiei se face in perioada1 iulie – 29 noiembrie, inclusiv a anului de cerere. Documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care  atesta comercializarea productiei de usturoi valorificate in anul 2019, se depun la Directiile Agricole Judetene pana la data de 29 noiembrie, inclusiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page