EducatieLocal

Elevii de gimnaziu din județul Botoșani au fost instruiți de specialiștii antidrog și polițiști înainte de a intra în vacanța de vară – FOTO

În această săptămână, care precede vacanța de vară a elevilor, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani, împreună cu polițiștii din cadrul Postului de Poliție Frumușica, s-au întâlnit cu aproximativ 100 de elevi din ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială nr. 1 Prăjeni și Școala Gimnazială nr. 1 Vlădeni-Deal, cărora le-au recomandat să stea departe de tentațiile periculoase, de anturaje nepotrivite și să se implice în activități cât mai diverse de petrecere a timpului liber, adecvate vârstei lor.

Specialiștii centrului le-au reamintit adolescenților faptul că tutun, alcoolul şi drogurile sunt extrem de nocive şi, cu cât vârsta de debut a consumului este mai mică, cu atât riscul de a dezvolta dependență este mai mare, având consecințe severe asupra stării de sănătate și vieții sociale.

Motivele care conduc tinerii spre consum sunt reprezentate de cele mai multe ori de curiozitatea specifică vârstei, influența anturajului și percepția greșită asupra riscurilor.

De asemenea, elevii prezenți au fost sfătuiți să comunice deschis orice problemă cu care se confruntă și să apeleze la ajutorul părinților, prietenilor apropiați, persoanelor de încredere sau specialiștilor, pentru rezolvarea acesteia.

Precizăm că specialiștii CPECA Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog desfășoară frecvent activități de prevenire a consumului de substanțe psihoactive, adresate atât adolescenților, cât și populației generale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page