Important

EDUCATIE | Elevii aduc adeverinte false la scoala! Botezatu: “Ar insemna ca suntem un judet bolnav”

O parte dintre elevii botoşăneni dau dovadă de ingeniozitate şi găsesc fel de fel de modalităţi prin care să lipsească de la cursurile şcolare, fără a risca exmatricularea.

Astfel, una dintre metode este aceea de folosire a unor adeverinţe medicale fără acoperire, practică frecvent folosită printre elevi, unii chiar obţinând bani din comercializarea acestora.

Adeverinţele false au ajuns şi în atenţia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean care au ridicat acest aspect în cadrul unui Colegiu Prefectural. „Ştiu din experienţa mea de profesor şi din experienţa celorlalţi profesori, cu complicitatea părinţilor se obţin aceste adeverinţe care motivează absenţele elevilor din mediul urban este clar. Aceste adeverinţe ar trebui contrasemnate şi de medicul şcolar, dar cum sunt puţini medici şcolari, acest lucru nu este posibil”, a declarat Daniel Botezatu, inspector şcolar general adjunct. Practic în adeverinţele medicale sunt o serie de diagnostice care apar frecvent în rândul elevilor care suferă de afecţiuni imaginare.

Numai în semestrul I al acestui an şcolar au fost înregistrate un număr total de aproape 580.000 de absenţe la nivelul întregului judeţ. Dintre acestea, mai bine de jumătate, adică aproximativ 365.000 erau absenţe motivate.  „Mai este şi celălalt aspect, cât eram eu la catedră se făceau adeverinţe de către elevi şi se vindeau, nu ştiu de unde făcuseră rost de adeverinţe necompletate şi fie aveau o parafă originală a unui medic, fie făceau ei o parafă. Şi le comercializau ca şi adeverinţe medicale. Probabil că sunt şi acum. De asta trebuie ca fie fiecare diriginte să fie foarte atent la adeverinţe şi dacă orice dubiu să ia legătura cu familia sau medicul. Din cauza asta şi numărul mare de absenţe motivate, asta ar însemna că suntem un judeţ de bolnavi ori nu este aşa”, a încheiat Daniel Botezatu.

SURSA TEXT

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page