Diverse

DIVERSE | (P) Studiu: Certurile în cuplu – Din ce cauze apar și cum gestionează partenerii situațiile tensionate!

Peste 80% dintre cupluri recunosc că au avut cel puțin o dată o discuție mai serioasă, care s-a transformat în ceartă, având consecințe destul de serioase pentru relația lor. Oamenii au personalități și firi diferite, chiar dacă similitudinile i-au făcut să aibă o legătură puternică cu implicații amoroase. Acesta este și motivul pentru care certurile fac parte din viață lor, fie ele minore sau destul de grave.

 

Îți dorești să afli care sunt principalele subiecte care produc momente de tensiune în cuplu, dar și cum ar trebui să treci peste aceste situaţii?

 

Citește, în continuare, cele mai întâlnite cauze pentru care partenerii au discuții aprinse!

 

 

  • Lipsa banilor sau gestionarea necorespunzătoare a acestora

 

Unul dintre cele mai frecvente aspecte ce cauzează momente de tensiune în cuplu este gestionarea greșită a resurselor financiare sau insuficienţa acestora. Majoritatea cuplurilor își țin banii la comun, ceea ce presupune că fiecare dintre aceștia contribuie la cheltuielile casnice lunare. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, ambii parteneri au anumite necesități sau dorințe, pe care vor să și le îndeplinească. Aici încep reproșurile, care se transformă iremediabil în discuții interminabile și fără niciun rezultat. Care sunt soluțiile pentru remedierea situațiilor și rezolvarea conflictului? Stabilirea priorităților și găsirea unei soluții de scurtă durată (cel puţin pentru momentul actual). Este posibil ca împrumuturile de la instituții de încredere să reprezinte o variantă optimă în aceste situații. Spre exemplu, la CreditFix, poți solicita un credit pe loc, beneficiind de un timp de așteptare destul de mic până la aprobarea împrumutului și primirea banilor. De asemenea, dacă situația este într-adevăr una fără ieșire, iar necesitatea este prea mare, poți apela la alte forme de creditare, precum creditul online urgent, la care multe persoane apelează în diferite situații, contexte și momente ale vieții.

 

 

  • Scopurile și țelurile diferite

 

De obicei, un cuplu se formează atunci când dragostea și pasiunea se împletesc cu aspecte similare între cei doi parteneri. Felul cum privesc anumite lucruri, modalitatea în care gândesc și acționează, toate aceste aspecte sunt puse în balanță, ajungând să dea naștere unei povești frumoase de dragoste. Însă, nimic nu este stabil în viață, nici măcar cele importante principii. Sunt momente în care, este recomandat să lași precauţia deoparte și să profiți de oportunitățile care îți apar în cale, să iei decizii care țin de dezvoltarea propriei persoane, mai ales atunci când vine vorba despre planul profesional. Să investeşti într-o carieră de succes poate reprezenta un pas important chiar și pentru relația de cuplu, cu toate că sunt mulți care nu privesc cu ochi buni dorința de a evolua.

 

 

  • Lipsa comunicării

 

O problema destul de serioasă, întâlnită la relațiile moderne, o reprezintă lipsa de comunicare. Pentru ca lucrurile să funcționeze, comunicarea ar trebui să fie cheia care deschide orice barieră. Câteodată, oamenii simt nevoia să fie ascultați sau pur și simplu să observe implicare din partea persoanei dragi, mai ales în situații nu tocmai excepționale. Nu lasa orgoliul și alți factori să intervină, mai presus de sentimentele nobile pe care vi le purtați și vorbiți tot timpul despre ceea ce va deranjează.

 

 

  • Neîmpărtăşirea pasiunilor comune

 

Hobby-urile, timpul petrecut împreună sunt cele care te apropie de o persoană, în acest caz de partenerul de viață. Pasiunile comune sunt un ideal al unei relații care se apropie de perfecțiune, însă, de cele mai multe ori, unul dintre parteneri își poate îndrepta atenția spre alte lucruri pe care le consideră importante și în care găsește o doză de relaxare. Neîmpartăşirea acelorași hobby nu este un aspect negativ într-o relație, ci dimpotrivă, situaţia ar trebui privită distinct. Oferă-i șansă partenerului tău să îți arate toate laturile sale și bucură-te împreună cu acesta de o nouă activitate, care este probabil să devină pasiunea comună a amândurora.

 

 

  • Invadarea intimității celuilalt

 

Poate cel mai important principiu într-o relație, pe lângă respect și sinceritate acordate reciproc, este respectarea intimității celui de lângă tine. Chiar dacă partenerii își împărtășesc aproape toate experiențele și trăirile, sunt momente în care unul dintre ei preferă să fie mai rezervat din varii motive. Atunci, celălalt ar trebui să îi respecte dorința, să îi fie alături, însă să nu insiste cu privire la anumite aspecte ce privesc intimitatea acelei persoane.

 

Acestea sunt, așadar, cele mai frecvente cauze pentru care cuplurile se ceartă, dar și soluțiile optime la care acestea apelează pentru a își remedia problemele.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page