Diverse

DIVERSE | Legume care te scapă de tuse

Tusea este un simptom supărător, care apare atunci când suferi de afecțiuni precum pneumonia, virozele respiratorii, bronșitele, dar și laringitele. Iată cum te poți vindeca, și cu ajutorul legumelor!

Nu doar că au proprietăți calmante, dar legumele sunt și o sursă importantă de nutrienți pentru organismul uman.

Ceapa

Ceapa este bogată în vitamina C, recunoscută pentru lupta împotriva răcelilor şi a gripei. În combinație cu hreanul, are proprietăți excelente de calmare a tusei.

Cea mai bună reţetă vine tocmai din Rusia, ţară recunoscută drept un pol al frigului şi este format dintr-o lingură de hrean ras, din cinci linguriţe de miere şi două linguri de ceapă rasă.

Amesteci bine toate ingredientele, după care torni 500 de ml de apă fierbinte şi apoi laşi să dea în clocot de câteva ori. Vei obţine un sirop pe care trebuie să-l bei de patru ori pe zi, câte două linguriţe de fiecare dată.

Ridichiile

Când tusea şi răguşeala nu-ţi dau pace, apelează la un leac cu miere şi ridiche neagră. Acest remediu are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator.

Ridichea neagră conţine vitaminele A, B şi C, eficiente în lupta cu răcelile şi gripa, dar şi potasiu, calciu, iod şi magneziu, minerale de care organismul are nevoie când este slăbit.

Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi umpli golul cu câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi, până la macerat.

Usturoiul

Tusea care apare atunci când ești răcit, ai amigdalită sau pneumonie poate fi vindecată şi cu ajutorul usturoiului. Acesta are proprietăţile unui antibiotic, conţinând alicină. Totodată, e şi un puternic antibacterian. Oregano şi cimbrişorul au acţiune expectorantă.

Fierbi câțiva căţei de usturoi în 300 de ml de apă, în combinaţie cu o linguriţă de oregano şi una de cimbrişor tocat. După ce au dat în clocot, iei de pe foc, adaugi o lingură de miere şi amesteci bine. După ce s-a răcit, iei câte două-trei înghiţituri, după fiecare repriză de tuse.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page