Diverse

DIVERSE | Cum tratezi cuperoza în sezonul rece

Chiar dacă vremea rece nu duce la apariţia cuperozei, poate agrava simptomele existente, inducând senzaţii de mâncărime şi oferind pielii un aspect nesănătos. Iată ce să faci pentru a-ţi menţine tenul strălucitor.
Protecţie sporită în sezonul rece
Pe timp de iarnă este necesară o protecţiemai mare a tenului, cu creme bogate în uleiuri, care să te ferească de efectele nocive ale razelor solare. Curăţarea tenului trebuie făcută numai cu apă călduţă, în care s-a adăugat puţin bicarbonat de sodiu, pentru a o face mai emolientă şi cu o cremă sau un lapte demachiant. Evită săpunul şi soluţiile alcoolice astringente. Pentru a acoperi petele inestetice poţi să foloseşti o cremă colorată sau un fond de ten, ambele cu protecţie ridicată împotriva razelor solare.

Machiajul, de ajutor

Machiajul te poate ajuta să camuflezi acele vinişioare inestetice. După cremă, aplică un corector verde (se găseşte în farmacii) pe obraji, prin tamponări uşoare cu vârful degetelor, până intră în piele, apoi aplică fondul de ten. Acesta trebuie să conţină pigment galben care „taie” din intensitatea roşeţii. Pudra nu este necesară decât dacă ai un ten foarte gras. Alege un fard de obraz în culori calde: arămiu, piersică sau portocaliu auriu. Ca să creezi o armonie, şi rujul ar trebui să fie din aceeaşi gamă de culori.

Tratamente naturiste

– Dimineaţa şi seara poţi aplica nişte comprese cu infuzie de muşeţel, nalbă sau tei.
– Prepară-ţi o soluţie din 50 ml de suc de cartofi, 50 g de miere de albine si 10 g de propolis. Amestecă totul foarte bine, până devine o compoziţie omogenă şi aplică soluţia pe faţa curată. Las-o să acţioneze timp de o oră, apoi clăteşte cu apă călduţă.
– După ce te-ai demachiat cu un produs special, recomandat de un dermatolog, aplică ulei de cătină. Bogat în vitamine şi minerale, uleiul de cătină calmează pielea iritată.

Evită:

– folosirea apei prea fierbinţi sau prea reci pe faţă. Temperaturile extreme dăunează tenului cuperozic.
– utilizarea excesivă a condimentelor, a alcoolului şi a tutunului, deoarece măresc fluxul de sânge în capilare şi duc în timp la spargerea acestora.
– masajele puternice, periile de faţă sau bureţii aspri de spălat.
– loţiunile astringente şi săpunurile cu conţinut crescut de detergent

– schimbările bruşte de temeperatură.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page