ECONOMIC

Cu cât cresc salariile de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat cu cât va fi majorat salariul minim de la 1 ianuarie 2023. Creșterea nu este deloc mică, iar românii vor avea parte și de alte beneficii.

Ministrul Muncii Marius Budăi a transmis, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Muncii Decente, că Guvernul s-a gândit la bunăstarea angajaților. Salariul minim va ajunge a 3.000 de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor. Nici modernizarea sistemului de protecţie socială nu a fost uitat de autorități.

„În fiecare an, pe 7 octombrie, marcăm Ziua Mondială a Muncii Decente. Acest concept a apărut din anul 1999, în urma unei campanii a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, iar din anul 2008 apărarea muncii decente a fost transformată într-o zi globală de acţiune în care se militează pentru locuri de muncă demne, remunerate corespunzător, exercitate în deplină siguranţă şi care să asigure un minim de protecţie socială lucrătorului şi familiei acestuia”, a scris Marius Budăi, vineri pe Facebook.

Ministrul Muncii a mai spus că Executivul analizează soluţii care să vină în sprijinul lucrătorilor şi angajatorilor. Salariul va crește din luna ianuarie a anului viitor, dar sunt luate în calcul și alte beneficii.

Cresc salariile în România

„În acord cu principiile care stau la baza marcării acestei zile şi ţinând cont şi de contextul economic şi social dificil pe care îl traversăm cu toţii, Guvernul analizează intens variante de soluţii care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar şi al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai mic. Majorarea salariului minim la 3.000 de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor, modernizarea sistemului de protecţie socială, de îmbunătăţire a capacităţii de coordonare a măsurilor luate, dar şi a intervenţiei directe asupra cauzelor de transmitere a sărăciei sunt lucruri care ne preocupă şi care trebuie analizate cu partenerii sociali”, a completat Budăi.

Și Marcel Ciolacu a declarat că salariile trebuie majorate de la 1 ianuarie.

„Vedem ce se întâmplă şi în celelalte state europene, este o bătălie pe forţa de muncă. Trăim cu toţii în Uniunea Europeană şi există o migraţie a forţei de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie, migraţia va continua către alte zone. Deci trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă sau să căutăm soluţii nu neapărat adecvate pentru a menţine forţa de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate”, a spus preşedintele PSD.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button