EvenimentIncendiu

Casă afectată de un incendiu, în urma unui scurtcircuit

Casa unei familii din localitatea Corni a fost în pericol, în această după-amiază, din cauza unui incendiu ce a izbucnit în bucătărie.

Vecinii sunt cei care au văzut fumul și i-au alertat pe proprietarii care se aflau în curte, fără să știe ceea ce se întâmplă. Aceștia au cerut ajutorul pompierilor.

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Corni, au ajuns, în cel mai scurt timp, la locul indicat.

Pompierii au constatat faptul că ardeau mai multe aparate electrocasnice și mobilierul din bucătărie, existând pericolul de propagare la întreaga locuință. Aceștia au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

✔ verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
✔ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

✔ nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
✔ nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
✔ nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page