Politic

Ce a făcut administrația Cosmin Andrei pentru reducerea birocrației prin digitalizarea serviciilor primăriei municipiului Botoșani

This content has been archived. It may no longer be relevant

Încă de la preluarea mandatului mi-am propus să reduc birocrația în primăria Botoșani și să le ofer botoșănenilor un mod simplu, rapid și eficient de comunicare cu direcțiile municipalității, fără cozi și timp pierdut la ghișeu. Am început cu introducerea sistemului online de plată la distanță a impozitelor prin Ghișeul.ro. Am continuat prin instalarea de automate de plată a mai multor tipuri de taxe în 44 de locații din cartierele orașului. Apoi am achiziționat aplicația „Avensis Mobile” pentru realizarea de plăți prin calculator și telefon mobil. De asemenea am pus la dispoziția botoșănenilor aplicația TPARK pentru achitarea de pe telefon a parcărilor publice, precum și posibilitatea de achiziție a biletelor de transport în comun”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Împreună cu echipa de la primărie, Cosmin Andrei a dezvoltat mai multe facilități online, care să ușureze interacțiunea municipalității cu cetățenii, cum ar fi afișarea în timp real a stadiului cererilor depuse către primărie, principalele campanii de informare a cetățenilor, programare online servicii publice, registru agricol online și hartă interactivă a orașului.

Mi-am dorit ca municipiul Botoșani să devină un oraș inteligent, un smart city în adevăratul sens al cuvântului, nu doar pe hârtie în strategii de dezvoltare. Botoșănenii trebuie să aibă acces la o administrație digitală, care să le rezolve problemele și să vină cu soluții rapide. În primele mandate de viceprimar am dezvoltat împreună cu colegii aplicația Botoșani City Report pe care am reușit să o acutalizăm și să o îmbunătățim de la an la an. Așa cum am reușit să reduc birocrația prin creșterea numărului de servicii publice care pot fi accesate online, la fel voi face și în următorul mandat de primar”, a subliniat Cosmin Andrei.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page